Vof naar BV

Wanneer u uw vof naar BV wilt omzetten, wilt u uiteraard zeker zijn van alle mogelijkheden die daarbij horen. Om tot de juiste keuze te komen, leest u hier meer over de verschillen in vof en BV. En waarom u de omzetting wel of niet zou moeten maken. Voor meer advies neemt u contact met ons op via telefoon 071 409 04 09 of via e-mail info@vdvdg.nl. Wij kunnen u helpen de juiste keuze te maken met betrekking tot de ondernemingsvorm.

Vof en aansprakelijkheid

Het grootste verschil dat bij een omzetting van VOF naar BV te vinden is, is het verschil in aansprakelijkheid. Bij een VOF is de onderneming (bij geen afwijkende afspraken in de vof overeenkomst) in gelijke mate eigendom van alle vennoten. Hierdoor zijn alle vennoten (ook bij een verschil in winstrecht per vennoot) hoofdelijk aansprakelijk bij eventuele schulden. Dit is de reden waarom veel ondernemers kiezen voor de switch van vof naar BV. Wanneer een vof niet aan de verplichtingen kan voldoen, en de schulden niet kan betalen, kunnen de schuldeisers de vennoten hiervoor aanspreken.

Van vof naar BV via geruisloze inbreng

Via een geruisloze inbreng of omzetting wordt uw vof naar BV omgezet waarbij de vof fiscaal gezien niet wordt gestaakt. De vennoten hoeven derhalve niet af te rekenen over een eventuele boekwinst als gevolg van de aanwezige stille reserves. Vanaf het moment dat de BV is opgericht en de vof is ingebracht zijn de voormalige vennoten niet langer hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Eventuele aanspraken die tijdens de vof al zijn ontstaan, blijven nog wel onder de hoofdelijke aansprakelijkheid vallen.

Meer info van vof naar BV

Wilt u meer informatie over het omzetten van VOF naar BV? VDVDG.nl biedt u de informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken over deze switch. U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoon 071 409 04 09 of via de e-mail info@vdvdg.nl.