Eindejaartips 2019

Het einde van het jaar is in zicht. Hoogste tijd om de balans op te maken en om u voor te bereiden op het nieuwe jaar. U wilt toch ook weten welke tips u nog moet opvolgen om fiscaal voordeel te halen? Ons fiscale team deelt met u de SRA eindejaartips 2019 en geeft u graag verdere uitleg over de toepassing van de fiscale maatregelen in uw specifieke situatie.

Wat kunt u als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Moet u als dga nu al anticiperen op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving? Op welke zaken moet u als werkgever zich voorbereiden vóór 1 januari? Wilt u nog een schenking doen aan uw kleinkinderen? Dit en meer vindt u in de Eindejaarstips 2019.Kalender tot einde jaar

In deze tips hebben wij zo veel mogelijk rekening gehouden met de plannen van het kabinet voor volgend jaar. Een aantal van deze plannen is echter nog niet definitief. Deze moeten nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. Indien dit het geval is, staat dat vermeld bij de tip.

De fiscale tips zijn onderverdeeld in zeven categorieën:

  1. Tips voor alle belastingplichtigen
  2. Tips voor ondernemers
  3. Tips voor de ondernemer in de inkomstenbelasting
  4. Tips voor de bv en de dga
  5. Tips voor werkgevers
  6. Tips voor de automobilist
  7. Tips voor de woningeigenaar

Lees alle Eindejaartips 2019

Ontvangt u graag adviesKarin van der Hoeven

Neem contact op met uw vaste contactpersoon bij VDVDG of vraag naar collega Karin van der Hoeven, kvanderhoeven@vdvdg.nl | 071 409 04 09.