Eenmanszaak naar bv

Een eenmanszaak naar BV omzetten kan om verschillende redenen een goede keus zijn. Een van de grootste voordelen en redenen om een eenmanszaak naar BV om te zetten zijn de fiscale voordelen die hiermee te behalen zijn, met name bij hogere winsten van uw onderneming. Daarnaast kent een BV beperkte aansprakelijkheid voor de bestuurder en is het bij een toekomstige verkoop verstandig om uw eenmanszaak naar BV om te zetten. Er zijn een aantal opties hoe een eenmanszaak naar BV omgezet kan worden.

Een geruisloze omzetting van eenmanszaak naar BV

Wanneer u de onderneming niet wilt staken, is deze manier van omzetting de juiste keuze. Bij een geruisloze omzetting gaat de eenmanszaak in zijn geheel over naar de BV, waarbij geen fiscale afrekening plaats vindt over de stille reserves zoals Goodwill. Dit betekent dat de nieuwe BV start met de eindbalans van de eenmanszaak.

Een ruisende omzetting van eenmanszaak naar BV

Het grote verschil met een ruisende omzetting, is dat de onderneming fiscaal gezien wel wordt gestaakt waarbij alle activa en passiva van de eenmanszaak door de BV worden overgenomen. Waarom wordt er gekozen voor een ruisende omzetting? Bij deze manier van omzetting kunt u uw onderneming binnen drie jaar verkopen, wat bij een geruisloze omzetting niet mogelijk is.

Bent u niet zeker wat voor uw onderneming de juiste keuze is? Neem dan contact op met ons op via telefoon 071 409 04 09 of e-mail aan info@vdvdg.nl. Wij adviseren u tot het nemen van de beste keuze om uw eenmanszaak naar BV om te zetten en ondersteunen u tijdens het proces.