Dividendbelasting

Dividendbelasting is de belasting die betaald moet worden over het deel van de winst (dividend) wat uitgekeerd wordt aan de aandeelhouders. Dividendbelasting is een voorheffing van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De vorm van het uitdelen van de winst hoeft niet alleen een bedrag in geld te zijn, maar kan ook bestaan uit: inkoop van eigen aandelen, bonusaandelen, uitkering van winstdelende. Het tarief van de dividendbelasting is 15 procent van het uitgekeerde dividend.

Wij vertellen u graag meer over aangifte dividendbelasting
Neem contact met ons op

Uw dividendbelasting aangeven?

Als u ervoor kiest om samen te werken met Van Duyn Van der Geer dan zal één van onze medewerkers, een Belastingadviseur of Fiscalist, uw vaste sparringpartner worden. De Fiscalist zorgt ervoor dat uw belastingaangifte correct en tijdig wordt gedaan. Onze Fiscalisten werken met u aan het optimale resultaat. Puur fiscaal, om de belastingdruk te minimaliseren, of juridisch om risico’s op financieel nadeel in de toekomst te verkleinen.

Waarom kiest u voor ons?

U kiest voor een actief en betrokken partner, dat zijn wij al ruim 25 jaar. Onze ambitie is om te werken met ondernemende mensen, die met inzicht en grote persoonlijke inzet werken aan succes. Echte ondernemers, die resultaat en kwaliteit als speerpunten zien, en tegelijk behoefte hebben aan financiële dienstverlening op basis van een persoonlijke band. Wij vinden dat fiscaal advies verder gaat dan het doen van uw aangiftes (BTW, Vpb, IB). Een goede voorbereiding op wat komen gaat, dat vinden wij belangrijk. Vooraf nadenken over de mogelijke scenario’s. Elke beslissing die u neemt heeft fiscale consequenties. We steken onze handen uit de mouwen voor een overname of een herstructurering. Maar ook voor:

  • een nalatenschapsplanning,
  • een schenking,
  • een nieuw contract,
  • huwelijk of echtscheiding kunt u bij ons terecht.

Afhankelijk van uw situatie zorgen wij ervoor dat u met de juiste sparringpartner aan tafel zit.

Maak kennis met onze adviseurs

Maak vrijblijvend een afspraak